"İnsan özgür olmadıkça mutlu olamaz" (Dante)

3 Mayıs 2015 Pazar

Ramazan Geliyor


On bir ayın Sultanı "Ramazan" yaklaştı.  
"Eski Ramazan'lar yok artık" diyenlerin çoğunlukta olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Eski Ramazan'ların bir bölümünü gören kuşaktan olmam sebebiyle bu lafa biraz hak veriyorum. Önceden olduğu gibi heyecanlanamıyoruz. Sahurların ve iftarların uhrevî havası kalmadı artık. Elimize yalnızca "açlık" geçecek diye korkuyorum. ALLAH hepimizi oruçları ve ibadetleri makbul kullarından eylesin.

Eski Ramazan'lar olmasa da gelişen teknoloji ile güzel bilgilere ulaşabilmemiz artık mümkün. Bugün bilgisayarı saymazsak televizyonun bulunmadığı bir ev yoktur. Televizyonu olan insanlar için ise Ramazan güzel dinî bilgiler edinmek için kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Hemen hemen her kanalda kendini iyi yetiştirmiş din alimleri Ramazan Sohbet programları yapmaktadır. Bu programlar her gün takip edildiğinde insana bilmediği şeyleri öğretebilecek türden bilgiler içerir. Ne var ki toplumumuzda bu din alimlerinin çıktıkları televizyon kanallarından almış olduğu paralar göze batmaktadır. Türlü türlü provokasyon içerikli haberler gazetelerde ve haber sitelerinde yer almaktadır. Böyle haberleri yayınlayan insanların dine karşı ne kadar lakayd oldukları ve ne kadar din düşmanlığı yaptıkları ortadadır. 

Mantıklı düşünen insanlar için bu din alimlerinin aldığı paralar kesinlikle anormal değildir. Bugün dinî programlar haricindeki "boş muhabbet" programları yapan insanlar bu din alimlerinden kat kat daha fazla para almaktadır ve bu din alimleri yılda bir kez çıkmaktadırlar. (Haftada bir program yapan hocalarımız da vardır ki aldığı parayı son kuruşuna kadar hak etmektedirler). Milleti ekranlara kilitleyen yarışma programları, stand up'lar ve falan filan show'lar kimsenin gözüne batmıyor da neden bu din alimlerinin aldığı paralar göze batıyor? Ayrıca şunu belirteyim: Sanmıyorum ki bu din alimleri aldıkları paraları har vurup harman savursun. Mutlaka hayırlı işlerde harcıyorlardır. Örneğin Nihat hocamızın Ankara'da açtırmış olduğu Kur'an kursları olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Adamcağız hayır işleyeyim diye didinirken kendini bilmez insanlar çamur atmaktan çekinmiyorlar. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın güneş balçıkla sıvanmaz. Yazılanlara, söylenenlere itibar etmeyin. Hocalarımızın aldığı ücretler kesinlikle dudak falan uçuklatmaz. Uçuklayan dudaklar dine yabancı dudaklardır. Benden söylemesi...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder